Recetas del mercado

Ahate-paparra ezkaiarekin, mahaspasekin eta morokilarekin

Carnes

Ingredientes

  • 2 ahate-papar
  • Ezkai freskoa
  • Gatza
  • Bi mahats-mordo, ale handidunak
  • 200 g morokil
  • 750 ml oilasko-salda
  • 250 ml esne
  • Koilarakada bat gurin

Elaboración

Berotu labea aurrez 180ºC-tan.

Labanarekin, egin ebakiak paparraren azalean gurutzeak marraztuz. Bota gatza eta ezkai xehatua.

Jarri paparra zartaginean, hotzean eta koiperik gabe. Egin su ertainean 6-7 minutuz alde bakoitza.

Gorde eta utzi jalkitzen moztu baino lehen.

Jarri mahats-aleak laberako erretiluan paparrak erretzean botatako koilarakada bat koiperekin.

Erre labean 10 minutuz edo mahats-aleak apur bat zimurtu arte.

Beste alde batetik, berotu kazola batean salda eta esnea batera. Hautseztatu morokila eta nahastu 3 minutuz gelditu gabe.

Moztu paparra xerratan eta zerbitzatu mahats erreekin eta morokil apur batekin.

Compartir

Bocadillitos de camembert, rúcula y mermelada de tomateVer más
Cailles marinéesVer más